Livet

När livet förändras ser man mycket med nya ögon. Plötsligt blir något annat viktigt än det man tidigare la all sin energi på.
Både man själv och människorna runtomkring en får ett helt nytt värde.
Men det kan vara svårt att finna sin plats i det nya livet.

Vad gör livet värt att leva?

Människans drift att överleva är urstark. Men vad är det då egentligen som gör livet värt att leva? För många är det gemenskapen med andra människor, att känna sig älskad och behövd – och att få använda sin lust och energi till att göra något som verkligen betyder något. Drömmar och visioner och en positiv syn på framtiden ger näring åt livslusten.

Brev

 • Kärlek föder mera kärlek

  Jag skulle helst av allt önska att ingen någonsin tyckte och tänkte som nazisterna och rasisterna. Men att bara önska hjälper nog inte så mycket. I stället ska jag försöka på alla sätt jag kan få jorden att bli en plats utan allt detta hat som finns i dag. Jag tror att det är möjligt om man hjälps åt. Kärlek föder mera kärlek!

  Åsa
 • Våga visa känslor!

  Mycket grundar sig i botten på kärlek och respekt gentemot andra människor.

  Att våga visa känslor! Ju mer man ger, desto mer får man tillbaka. Det är en chans man måste ta vara på.

  Olof
 • Världen

  Världen skulle vara en mycket tråkig plats om alla hade samma religion och hudfärg. Då skulle man inte behöva åka utomlands eftersom det skulle vara likadant överallt.

  Sofie O
 • Vi har livet framför oss

  Vi är fortfarande unga och har livet framför oss och det är upp till oss hur framtiden kommer att se ut. Min favoritmening var när Emerich sa: ”Ett nyfött barn är som ett tomt kärl som kan fyllas med kärlek eller med hat. För människans största känslor är kärlek och hat – men inte tillsammans. Det är svårt att känna kärlek när man är hatisk och det är svårt att känna hat när man är kärleksfull. Hat föder hat och kärlek föder kärlek.” Jag tyckte att det var väldigt kloka ord som fick mig att fundera mycket. Jag ska skriva ner dom och när jag i framtiden kommer att, förhoppningsvis, få barn så ska jag tänka på det.

  Amanda

I LIVETS VILLERVALLA

I livets villervalla vi gå på skilda håll.
Vi mötas och vi spela vår roll.

Vi dölja våra tankar, vi dölja våra sår
och vårt hjärta som bankar och slår.

Vi haka våra skyltar var morgon på vår grind
och prata om väder och vind.

I livets villervalla så nära vi gå –
men så fjärran från varandra ändå.

/ Nils Ferlin