Forumregler

Forumet ska vara en plats som ger styrka och nya insikter. Medlemmarna ska kunna dela med sig av saker som är svåra, pinsamma, hemska – utan att bemötas med påhopp eller hån. För att det ska bli så bra har vi tagit fram ett antal forumregler. Om du upptäcker inlägg som bryter mot forumreglerna – snälla, snälla rapportera!

1. Vett och etikett
Var trevlig och respektera andra medlemmar. Välkomna nya medlemmar och stötta dem om det behövs. Acceptera att människor har olika åsikter. Tänk på att det är en verklig människa du skriver till. Bemöt och behandla medlemmar som du skulle ha gjort i det verkliga livet.

2. Skriv och sök tips
Innan du skapar en ny diskussion – sök! På detta vis minskar antalet trådar där samma sak diskuteras. Skriv tydliga rubriker som återspeglar vad tråden eller inlägget handlar om. Tänk på att skriva trådar och inlägg i rätt del av forumet. Skriv inte samma inlägg i olika delar av forumet.

3. Moderatorer
Forumet drivs av moderatorer – medlemmar som har getts förtroendet att sköta forumet. Deras uppgift är att göra forumet så trevligt som möjligt, men även att ha koll på att forumreglerna följs. Moderatorer har rätt att radera inlägg utan att meddela trådskaparen.

4. Missbruk
Forumet tillåter inga inlägg som strider mot svensk eller europeisk lag. Personliga påhopp, förolämpningar och nedsättande kommentarer är inte tillåtet. Det är inte heller tillåtet att skapa eller sprida uttalanden som är stötande eller kränkande. Forumet får inte användas i reklam- eller marknadsföringssyfte. Vid missbruk blir du varnad. Vi upprepat missbruk blir du avstängd från forumet. Snälla, rapportera om du upptäcker missbruk!

5. Personlig integritet
I vårt forum gäller personuppgiftslagen, PuL. Lagen innebär att de uppgifter som du har lämnat till oss, det vill säga ditt namn och din mejladress, inte kommer att publiceras eller lämnas ut till tredje part. Du kan därmed känna dig trygg om du väljer att vara anonym på forumet. Din IP-adress (datorns identitetshandling på internet) loggas av säkerhetsskäl, för att kunna spåra användare som strider mot lagen eller forumreglerna.

Slutligen!
På detta forum har vi en öppen och respektfull hållning mot andra besökare. Vi behandlar andra som vi själva vill bli behandlade!