Instruktioner

Så funkar berättelsebanken
Du kan bidra till berättelsebanken genom att skriva en text, lägga upp en bild eller länka till en film.

Skriva en text
Skriv från hjärtat! Då brukar det bli bra. Din text ska inte bedömas, så ett stavfel eller två är inte hela världen. Om din berättelse handlar om andra människor – skriv inte deras fulla namn (för- och efternamn). Nöjd dig med förnamn, smeknamn eller ett hitta-på-namn. Häng inte ut någon med din berättelse!

Lägga upp en bild
Lägg upp en bild som gör dig glad, arg, inspirerad eller full i skratt. Innan du lägger upp bilden – kolla att det är okej att du lägger upp bilden.
Fråga fotografen: Om någon annan än du har fotat bilden, så behöver du den personens tillåtelse.
Fråga ”modellerna”: Om bilden föreställer människor, så behöver du deras tillåtelse.

Länka till en film
Har du en skön berättelse som rör sig? Dela med dig av filmen här på berättelsebanken! Du kan enbart länka till filmer på YouTube. För att länka till en film som du har gjort själv, måste du alltså först lägga upp den på YouTube. Det är lätt gjort och kostar ingenting. Gå till YouTube.

Allt material granskas
Innan texten, bilden eller länken läggs upp i berättelsebanken, så granskas den av oss som jobbar med Vägen ut ur hatet. Vi publicerar nämligen inga berättelser som innehåller personangrepp, hets mot folkgrupp, propaganda eller något annat som kan uppfattas som kränkande. När granskningen är gjord får du ett mejl om att din berättelse ligger uppe – det är därför vi behöver din mejladress.