Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 128 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Näthat

  Hej! Jag har valt signaturen Fegisen eftersom det är just vad jag är.

  Jag är, eller snarare numera en föredetta, näthatare.

 2. För mkt droger

  jag är fan 23år? Jag är vacker och har bra personlighet försöker alltid vara den bästa versionen av mej och va bra mot alla!

   

 3. Obehövd & lämnad

  Bara för någon månad sen hade jag allt. En bästavän på skolan, två bästavänner utanför skolan, en pojkvän & massor bra vänner, kände mig omtyckt. Min pojkvän lämna mig min bästavän lämna mig fick alla att hata mig.

 4. My Story 1

  idag hittade den här sidan, har ett prov imorgon och håller på plugga, kult och roligt att en sån websidan finns och undrar vem sitter bakom. De är smarta människor iaf. dödstrött =? ja. På vad? på spelet.

 5. hatet som äter honom

  Jag är så kär i honom.

  I min pojkvän.

  Han är det bästa som finns när han är glad.

  Men det varar inte länge.

 6. hatet.

  Jag ska här med berätta varför jag valde att raka av mig håret och skaffa ett par stålskodda kängor. Jag är uppvuxen i ett hem präglat utav barnaga, fattigdom, alkoholmissbruk. Redan vid 13 års ålder så började jag anamma högerextrema åsikter.

 7. Komma ut som Rom på arbetsplatser.

  Jag jobbade på ett företag mellan 2011 till 2015, nu när Sverigedemokraterna har fått fäste i vårt samhälle, så finns Sverigedemokrater bland oss överallt, på arbetsplatser, människor vi möter bland folkmassorna.

 8. Näthat.

  Jag hatas dagligen på internetforumet aspergerforum. Både direkt och indirekt. 
  Det spelar ingen roll vad jag skriver på forumet, jag hatas oavsett.

 9. 13 år

  Jag fyller 30 i år. När jag var 13 var jag illa ute. Min pappa var alkoholist, min mamma brydde sig inte och min syster hade flyttat hemifrån för att slippa allt.

 10. hat mot min bror

  jag känner ett obeskrivligt hat mot min bror och jag vet inte ens varför. jag vill inte må såhär. men varje gång han försöker starta en konversation med mig så bara fylls jag med irritation och blir genast på dåligt humör.

  Hat
 11. Om att växa upp

  Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

 12. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 13. en tjej i världen!

  jag är en tjej som mår så jävla dåligt, jag har ingen anning vad jag ska göra med mitt liv, jag suger i allt skolan, hemma och socialt. 

 14. Hvb hem & Socialen i Norrköping!

  Hejsan!

 15. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15