Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 71 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Depression - ett helvete

  Aldrig någonsin har jag mått bra. Aldrig någonsin har jag känt mig älskad. Mörkret har haft sitt grepp om mig ända sedan dagen jag föddes. Att komma från en trasig familj där jag ej vet om min biologiska pappa.

 2. hatet som äter honom

  Jag är så kär i honom.

  I min pojkvän.

  Han är det bästa som finns när han är glad.

  Men det varar inte länge.

 3. Ny bliven sambo & fri från socialen!

  Hej!

 4. Livet förändras och du förändras

  Jag känner mig sjukt irriterad, arg, besviken, och jävligt förkassligt sjuk. Fattar ni inte ens? Hur det känner också för er? Man vill leva bra land, vill ha bra människor. Men det värsta madröm jag hör en ända ord från er!

 5. Gå Vidare?

  Det är något som ständigt gnager inom mig och som gör att jag aldrig kan må 100. Jag är 22 år nu. När jag var 13 år blev jag utsatt för sexuellt övergrepp av min äldsta kusins flickväns lillebror. Han var 14 år och gick i samma klass som mig.

 6. Pressen hemifrån..

  Jag tränar och tränar och tränar och jag är verkligen duktig inom det jag håller på med( en idrott).  Men problemet är att det har blivit som en drog för min pappa om man ska uttrycka sig så.. det är precis som han lever mitt liv.

 7. Hjälp han psykar mig....tror jag!!!?

  Jag var tillsammans med en man under nära fem år. I början var han snäll och omtänksam men det ändrades efter ca 1,5 år.

 8. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 9. en tjej i världen!

  jag är en tjej som mår så jävla dåligt, jag har ingen anning vad jag ska göra med mitt liv, jag suger i allt skolan, hemma och socialt. 

 10. Träffade en annan som var alkoholist

  När min mamma och pappa var tillsamman var pappa mycket svartsjuk. En gång när mamma kom hem från en fest hade pappa druckit och han frågade mamma vilka hon dansat med.

 11. Jag saknar min mamma och min lilla bror

  Jag kommer från Somalia och har varit i Sverige i bara tre år. Jag bor med min pappa. Jag saknar min mamma och min lilla bror och vet inte var de är just nu. Men i mitt hjärta dom är fortfarande levande.

 12. Mina föräldrar jobbar väldigt mycket

  I min familj har vi det väldigt gott ställt men mina föräldrar jobbar väldigt mycket. Jag har nog inte fått riktigt all kärlek jag skulle behöva. När jag var yngre hade jag ofta mardrömmar och var rädd för att vara ensam.

 13. Vi brukar aldrig prata med varandra

  Min pappa och jag brukar nästan aldrig prata med varandra, vi bara svarar på varandras frågor och så. Det sista vi skulle säga till varandra är ”Jag älskar dig”.

 14. Hur stor betydelse kärlek har

  Jag tyckte era föredrag var väldigt gripande och intressanta. Jag har inte riktigt innan tänkt på hur stor betydelse kärlek har i familjen. När föredraget var slut gick jag direkt och hämtade min mobil och skrev: ”Jag älskar dig mamma/pappa!”

 15. Se på tv ihop

  Mitt förhållande till pappa är helt okej. Vi kan prata om vardagliga ämnen med varandra och se på tv ihop. Men vi diskuterar inte framtiden och allvarliga saker som berör mig

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15