Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 53 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. För mkt droger

  jag är fan 23år? Jag är vacker och har bra personlighet försöker alltid vara den bästa versionen av mej och va bra mot alla!

   

 2. Obehövd & lämnad

  Bara för någon månad sen hade jag allt. En bästavän på skolan, två bästavänner utanför skolan, en pojkvän & massor bra vänner, kände mig omtyckt. Min pojkvän lämna mig min bästavän lämna mig fick alla att hata mig.

 3. Depression - ett helvete

  Aldrig någonsin har jag mått bra. Aldrig någonsin har jag känt mig älskad. Mörkret har haft sitt grepp om mig ända sedan dagen jag föddes. Att komma från en trasig familj där jag ej vet om min biologiska pappa.

 4. My Story 1

  idag hittade den här sidan, har ett prov imorgon och håller på plugga, kult och roligt att en sån websidan finns och undrar vem sitter bakom. De är smarta människor iaf. dödstrött =? ja. På vad? på spelet.

 5. hatet.

  Jag ska här med berätta varför jag valde att raka av mig håret och skaffa ett par stålskodda kängor. Jag är uppvuxen i ett hem präglat utav barnaga, fattigdom, alkoholmissbruk. Redan vid 13 års ålder så började jag anamma högerextrema åsikter.

 6. 13 år

  Jag fyller 30 i år. När jag var 13 var jag illa ute. Min pappa var alkoholist, min mamma brydde sig inte och min syster hade flyttat hemifrån för att slippa allt.

 7. Det räcker inte

  Tänk att det enda riktiga stödet jag har är en bästa vän, en psykiskt ostabil kusin och en hund, varav alla tre är enormt älskade.

 8. Gå Vidare?

  Det är något som ständigt gnager inom mig och som gör att jag aldrig kan må 100. Jag är 22 år nu. När jag var 13 år blev jag utsatt för sexuellt övergrepp av min äldsta kusins flickväns lillebror. Han var 14 år och gick i samma klass som mig.

 9. Rökelse

  Jag hatar när folk kommer och röker har sett massa med folk som röker och ibland blir jag bara arg snälla vrf röka vrf du förstör dig själv du gör inget nåt nytta vem är det du visar för att du röker vem ?

 10. Hjälp han psykar mig....tror jag!!!?

  Jag var tillsammans med en man under nära fem år. I början var han snäll och omtänksam men det ändrades efter ca 1,5 år.

 11. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 12. en tjej i världen!

  jag är en tjej som mår så jävla dåligt, jag har ingen anning vad jag ska göra med mitt liv, jag suger i allt skolan, hemma och socialt. 

 13. Hvb hem & Socialen i Norrköping!

  Hejsan!

 14. Mina föräldrar jobbar väldigt mycket

  I min familj har vi det väldigt gott ställt men mina föräldrar jobbar väldigt mycket. Jag har nog inte fått riktigt all kärlek jag skulle behöva. När jag var yngre hade jag ofta mardrömmar och var rädd för att vara ensam.

 15. Vi brukar aldrig prata med varandra

  Min pappa och jag brukar nästan aldrig prata med varandra, vi bara svarar på varandras frågor och så. Det sista vi skulle säga till varandra är ”Jag älskar dig”.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15