Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 52 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Depression - ett helvete

  Aldrig någonsin har jag mått bra. Aldrig någonsin har jag känt mig älskad. Mörkret har haft sitt grepp om mig ända sedan dagen jag föddes. Att komma från en trasig familj där jag ej vet om min biologiska pappa.

 2. My Story 1

  idag hittade den här sidan, har ett prov imorgon och håller på plugga, kult och roligt att en sån websidan finns och undrar vem sitter bakom. De är smarta människor iaf. dödstrött =? ja. På vad? på spelet.

 3. hatet.

  Jag ska här med berätta varför jag valde att raka av mig håret och skaffa ett par stålskodda kängor. Jag är uppvuxen i ett hem präglat utav barnaga, fattigdom, alkoholmissbruk. Redan vid 13 års ålder så började jag anamma högerextrema åsikter.

 4. Om att växa upp

  Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

 5. Hjälp han psykar mig....tror jag!!!?

  Jag var tillsammans med en man under nära fem år. I början var han snäll och omtänksam men det ändrades efter ca 1,5 år.

 6. Hvb hem & Socialen i Norrköping!

  Hejsan!

 7. Träffade en annan som var alkoholist

  När min mamma och pappa var tillsamman var pappa mycket svartsjuk. En gång när mamma kom hem från en fest hade pappa druckit och han frågade mamma vilka hon dansat med.

 8. Jag saknar min mamma och min lilla bror

  Jag kommer från Somalia och har varit i Sverige i bara tre år. Jag bor med min pappa. Jag saknar min mamma och min lilla bror och vet inte var de är just nu. Men i mitt hjärta dom är fortfarande levande.

 9. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

 10. Ni är väldigt starka personer

  Det var mycket intressant, lärde sig mycket mer om både andra världskriget, nazister, alkohol, droger våldet idag och mycket mer.

 11. "Jag hatar inte dom, jag hatar vad dom gjorde"

  Hej Emerich
  Din historia var hemsk, men det blev bra tillslut.
  När du berättade om allt det hemska fick man tårar i ögonen. Det är otroligt hur du kan vara positiv till allt. Eller allt och allt, det mesta.

 12. Min kille slog mig

  Jag var bara 15 år när vi blev ihop. Han var en äldre kille som jag blivit helt galet kär i. Det tog bara ett par månader så kom första smällen. Han slog mig i ansiktet så jag ramlade bakåt.

 13. Saknar självförtroende att föra en normal diskussion

  Att få tag i ett vapen är väldigt enkelt och man skaffar det oftast för att hävda sig i en konflikt. Eftersom man saknar självförtroende att föra en normal diskussion så ersätter man det med en hotfull attityd eller ett vapen.

 14. Jag var inte sådan

  Jag var lite nazist. Jag umgicks med ett gäng i min ålder och vi tyckte det var roligt. Vi lyssnade på nazistmusik och drack öl.

 15. Jag ska ta tillbaka min rättighet till att leva

  Jag var rejält på lyset och gick och sjöng för mig själv på väg till en fest. Jag vände mig om och såg en mörk gestalt. Han höjde sin högra arm och slog mig med nåt i huvudet.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15