Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 92 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Näthat

  Hej! Jag har valt signaturen Fegisen eftersom det är just vad jag är.

  Jag är, eller snarare numera en föredetta, näthatare.

 2. My Story 1

  idag hittade den här sidan, har ett prov imorgon och håller på plugga, kult och roligt att en sån websidan finns och undrar vem sitter bakom. De är smarta människor iaf. dödstrött =? ja. På vad? på spelet.

 3. hatet.

  Jag ska här med berätta varför jag valde att raka av mig håret och skaffa ett par stålskodda kängor. Jag är uppvuxen i ett hem präglat utav barnaga, fattigdom, alkoholmissbruk. Redan vid 13 års ålder så började jag anamma högerextrema åsikter.

 4. Komma ut som Rom på arbetsplatser.

  Jag jobbade på ett företag mellan 2011 till 2015, nu när Sverigedemokraterna har fått fäste i vårt samhälle, så finns Sverigedemokrater bland oss överallt, på arbetsplatser, människor vi möter bland folkmassorna.

 5. Mina ord

  Nu går vi många år tillbaka i tiden då jag gick på högstadiet i en liten ort i Sverige.

 6. 13 år

  Jag fyller 30 i år. När jag var 13 var jag illa ute. Min pappa var alkoholist, min mamma brydde sig inte och min syster hade flyttat hemifrån för att slippa allt.

 7. Om att växa upp

  Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

 8. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 9. Det spelar ingen roll

  Enligt mig själv så är alla människor lika värda. Det spelar ingen roll om man är en annan färg, utvecklingsstörd, homosexuell, bisexuell, heterosexuell m.m.
  Man har lika VÄRDE.

 10. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

 11. Jag vill att rasismen förbjuds

  En gång ville jag bara prata med en nazisttjej, men det enda jag fick tillbaks var slagord som rasförrädare, negerälskare eller pundarjävel, efter detta har jag bara känt HAT, HAT, HAT till dessa människor och deras åsikter.

 12. Du är en hjälte

  Hej! Jag heter Maja, 18 år, och satt längst fram idag när du talade på vårt gymnasium. Jag var utan ord när vi lämnade salen, det var obeskrivligt vilka känslor som väcktes inom mig efter din historia.

 13. De får ALDRIG sprida sin falska historia bland oss

  Jag inser den stora vikten om att lärdom om koncentrationslägren sprida bland dagens ungdom så att ni när ni en dag är borta skall kunna stå emot dom som försöker säga oss att allt är lögn.

 14. Alla borde få en andra chans

  Förut tyckte jag att alla skinnskallar och rasister m.fl. var helt sjuka i huvudet eftersom de hatade mörkhyade och för att de slog ner en massa människor.

 15. Sverige

  Emerich Roth överlevde förintelsen. Efter andra världskrigets slut flyttade han till Sverige för att vara tillsammans med sin syster Elisabeth, den enda familjemedlemmen som han hade kvar. Han pratade sällan om kriget och sina hemska upplevelser.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15