Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 36 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Komma ut som Rom på arbetsplatser.

  Jag jobbade på ett företag mellan 2011 till 2015, nu när Sverigedemokraterna har fått fäste i vårt samhälle, så finns Sverigedemokrater bland oss överallt, på arbetsplatser, människor vi möter bland folkmassorna.

 2. Ny bliven sambo & fri från socialen!

  Hej!

 3. Livet förändras och du förändras

  Jag känner mig sjukt irriterad, arg, besviken, och jävligt förkassligt sjuk. Fattar ni inte ens? Hur det känner också för er? Man vill leva bra land, vill ha bra människor. Men det värsta madröm jag hör en ända ord från er!

 4. Om att växa upp

  Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

 5. Hjälp han psykar mig....tror jag!!!?

  Jag var tillsammans med en man under nära fem år. I början var han snäll och omtänksam men det ändrades efter ca 1,5 år.

 6. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 7. en tjej i världen!

  jag är en tjej som mår så jävla dåligt, jag har ingen anning vad jag ska göra med mitt liv, jag suger i allt skolan, hemma och socialt. 

 8. Det spelar ingen roll

  Enligt mig själv så är alla människor lika värda. Det spelar ingen roll om man är en annan färg, utvecklingsstörd, homosexuell, bisexuell, heterosexuell m.m.
  Man har lika VÄRDE.

 9. Hur mycket man klarar av

  Från första början blev jag gripen av din otroliga berättelse och man känner att det är viktig att föra det vidare.
  Man förstår inte hur mycket en människa faktiskt klarar av förrän nu.

 10. Att motverka våld

  Emrich var en av de få judar som överlevde förintelsen efter att ha varit i koncentrationsläger. Patrik var en av Sveriges tyngasta kriminella och en av de värsta i den undre världen, en s.k. hatare, men en före detta sådan.

 11. Höra en sanning

  Hej Emerich
  Jag uppskattar verkligen att du kom och berättade din historia för oss. Alla har ju hört historier om hur det var, men nu fick vi alla höra en sanning.

 12. Jag skulle nog gett upp

  Först av allt tycker jag verkligen att du är en stark människa. Att trots att du fick resa långt, leva under hemska förhållanden, förlora dina nära och kära så har du fortsatt leva. Man kan verkligen inte tänka sig hur det var.

 13. En väldigt stor förebild

  Hej! Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva, men jag har i alla fall velat skriva något till dig under en lång tid. Jag hörde en föreläsning av dig och Patrik Pelosio på gymnasiet när jag gick i nian, alltså för två år sedan.

 14. Perspektiv på livet

  Hej Emerich

 15. Att bara älska och sprida kärlek

  Hejsan, ville bara tacka dig Emerich för att du kom och höll en jättefin föreläsning angående ett känsligt ämne. Jag beundrar verkligen din styrka, ditt mod och all kärlek som du har inom dig.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15