Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 26 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Näthat

  Hej! Jag har valt signaturen Fegisen eftersom det är just vad jag är.

  Jag är, eller snarare numera en föredetta, näthatare.

 2. Obehövd & lämnad

  Bara för någon månad sen hade jag allt. En bästavän på skolan, två bästavänner utanför skolan, en pojkvän & massor bra vänner, kände mig omtyckt. Min pojkvän lämna mig min bästavän lämna mig fick alla att hata mig.

 3. My Story 1

  idag hittade den här sidan, har ett prov imorgon och håller på plugga, kult och roligt att en sån websidan finns och undrar vem sitter bakom. De är smarta människor iaf. dödstrött =? ja. På vad? på spelet.

 4. Näthat.

  Jag hatas dagligen på internetforumet aspergerforum. Både direkt och indirekt. 
  Det spelar ingen roll vad jag skriver på forumet, jag hatas oavsett.

 5. Om att växa upp

  Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

 6. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 7. en tjej i världen!

  jag är en tjej som mår så jävla dåligt, jag har ingen anning vad jag ska göra med mitt liv, jag suger i allt skolan, hemma och socialt. 

 8. Ung och svag

  Jag vill att du ska se mig.
  Jag vill vara med dig.
  Förlåt, jag ska inte störa.
  Men detta måste du höra.
  Jag mår så dåligt att jag får magont!
  Utan en riktig vän känns allt så tomt!

 9. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

 10. Skolornas Fredspris

  Jag vill skicka ett hjärtligt tack för 2:a priset i Skolornas Fredspris. Dagen efter prisutdelningen firade vår skola 30 års jubileum och då berättade vår rektor om priset för alla elever, föräldrar och kommunfolk som var där.

 11. Andra förstår mig nu

  Den här filmen tycker jag är sååå bra! 

  Jag blev retad i klassen förut för att de andra inte fattade vad jag menade. Men vår lärare pratade med oss alla och sa att vi måste prata med varandra så att vi förstår vad vi menar.

 12. Jag är mobbad

  Min mamma och pappa är ltie som hippies. Det är ok. Men de vill att jag också ska vara det och därför får jag inte kläder som andra har. Jag ser annorlunda ut. Det är itne mitt fel. Men jag blir mobbad för det. Vad kan jag göra?

 13. Jag fick bättre självförtroende för varje dag

  Jag går i karate och alla mina förra kompisar trodde att jag började för att jag ville slåss. Men jag hatar att slåss. Jag började i karate för att jag ville försvara mig mot alla som mobbade mig.

 14. Emo vs Fjortis

  Tillsammans med två andra skolor satte S:t Illiansskolan upp musikalen Emos vs. Fjortis. Eleverna fick möjlighet att skriva manus och agera, vilket stärkte deras självförtroende och självkänsla.

 15. Lyssna och ta en på allvar

  Är man fylld med så mycket självförakt och skam, att man inte ens tycker att man förtjänar att finnas, då finns det stora anledningar till varför man inte pratar om sina problem med någon annan. Man lider sig bara igenom alltihop i tysthet.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 11