Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 17 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. För mkt droger

  jag är fan 23år? Jag är vacker och har bra personlighet försöker alltid vara den bästa versionen av mej och va bra mot alla!

   

 2. hatet.

  Jag ska här med berätta varför jag valde att raka av mig håret och skaffa ett par stålskodda kängor. Jag är uppvuxen i ett hem präglat utav barnaga, fattigdom, alkoholmissbruk. Redan vid 13 års ålder så började jag anamma högerextrema åsikter.

 3. Livet förändras och du förändras

  Jag känner mig sjukt irriterad, arg, besviken, och jävligt förkassligt sjuk. Fattar ni inte ens? Hur det känner också för er? Man vill leva bra land, vill ha bra människor. Men det värsta madröm jag hör en ända ord från er!

 4. Rökelse

  Jag hatar när folk kommer och röker har sett massa med folk som röker och ibland blir jag bara arg snälla vrf röka vrf du förstör dig själv du gör inget nåt nytta vem är det du visar för att du röker vem ?

 5. Rädd för att leva ett likadant liv som mamma

  Om mamma fick reda på att jag skrev till dig om hennes alkoholproblem skulle hon inte förlåta mig. Hon försöker sluta, hon har varit nykter i några månader nu. Allra jobbigast vad det i mellanstadiet.

 6. Ni är väldigt starka personer

  Det var mycket intressant, lärde sig mycket mer om både andra världskriget, nazister, alkohol, droger våldet idag och mycket mer.

 7. "Jag hatar inte dom, jag hatar vad dom gjorde"

  Hej Emerich
  Din historia var hemsk, men det blev bra tillslut.
  När du berättade om allt det hemska fick man tårar i ögonen. Det är otroligt hur du kan vara positiv till allt. Eller allt och allt, det mesta.

 8. Längtade efter kärlek

  Jag kände igen mycket av det ni pratade om eftersom jag själv missbrukat, varit punkare och haft mycket problem.

 9. Jag ska ta tillbaka min rättighet till att leva

  Jag var rejält på lyset och gick och sjöng för mig själv på väg till en fest. Jag vände mig om och såg en mörk gestalt. Han höjde sin högra arm och slog mig med nåt i huvudet.

 10. Jag är rädd att han ska trilla dit

  Jag kommer från en familj med en mängd problem: mamma var mentalsjuk och begick självmord när jag var sju år. Pappa var rasist och gjorde allt fel när vi växte upp. Nu bor jag i en fosterfamilj och min bror bor på ett vårdhem.

 11. Hur kan jag hjälpa?

  Så om man har en vän som super, snusar och sånt, hur kan jag hjälpa honom?

 12. Jag ska ringa henne i kväll

  Jag har en kompis som jag inte har pratat med på länge för att hon lutar åt det hatiska hållet. Dom flesta av hennes kompisar är äldre och så är hennes pappa alkoholist. Ert föredrag gjorde så att jag ska ringa henne i kväll.

 13. Att hata andra som sig själv

  Carl Wennerstrand berättar om sitt liv som nynazist, vändpunkten och vägen tillbaka.

 14. För att visa att man duger

  Jag kommer själv från en familj där kärleken har varit och är stor. Jag har tre äldre systrar som är väldigt framgångsrika. Själv började jag med droger vid tolv års ålder och har även sysslat med andra kriminella aktiviteter.

 15. Inte någon tid att vara med mig

  Jag skulle inte säga att jag har haft en dålig uppväxt, utan kanske mer att mina föräldrar är dränkta i arbete och inte har någon tid att vara med mig eller göra något för mig.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 2