Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 85 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Depression - ett helvete

  Aldrig någonsin har jag mått bra. Aldrig någonsin har jag känt mig älskad. Mörkret har haft sitt grepp om mig ända sedan dagen jag föddes. Att komma från en trasig familj där jag ej vet om min biologiska pappa.

 2. hatet som äter honom

  Jag är så kär i honom.

  I min pojkvän.

  Han är det bästa som finns när han är glad.

  Men det varar inte länge.

 3. Ny bliven sambo & fri från socialen!

  Hej!

 4. Jag vet inte

  Ni vet när man får känslor för någon och ni bara vet att det inte skulle kunna funka pga många olika anledningar, du vet att du måste försöka glömma den personen.

 5. Mina ord

  Nu går vi många år tillbaka i tiden då jag gick på högstadiet i en liten ort i Sverige.

 6. Att inte våga vara kär i en viss kille för att man är rädd för vad andra ska tycka..

  Jag har varit kär i en kille i ca tre år. Första året var vi så himla nära på att komma in i ett förhållande. Men det var jag som kastade bort chansen.. jag sa att jag inte var redo men egentligen var det inte alls så.

 7. Om att växa upp

  Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

 8. en muslimsk invandrare i sverige

  jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

 9. Hvb hem & Socialen i Norrköping!

  Hejsan!

 10. Mina föräldrar jobbar väldigt mycket

  I min familj har vi det väldigt gott ställt men mina föräldrar jobbar väldigt mycket. Jag har nog inte fått riktigt all kärlek jag skulle behöva. När jag var yngre hade jag ofta mardrömmar och var rädd för att vara ensam.

 11. Vi brukar aldrig prata med varandra

  Min pappa och jag brukar nästan aldrig prata med varandra, vi bara svarar på varandras frågor och så. Det sista vi skulle säga till varandra är ”Jag älskar dig”.

 12. Hur stor betydelse kärlek har

  Jag tyckte era föredrag var väldigt gripande och intressanta. Jag har inte riktigt innan tänkt på hur stor betydelse kärlek har i familjen. När föredraget var slut gick jag direkt och hämtade min mobil och skrev: ”Jag älskar dig mamma/pappa!”

 13. All kärlek är bra kärlek!

  Homosar fick inte ens lov att gifta sig förrän för ett tag sen … Det är fel om nåt! Jag menar, … all kärlek är bra kärlek!

 14. Det spelar ingen roll

  Enligt mig själv så är alla människor lika värda. Det spelar ingen roll om man är en annan färg, utvecklingsstörd, homosexuell, bisexuell, heterosexuell m.m.
  Man har lika VÄRDE.

 15. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15