Skolornas Fredspris

Emerichfonden delar årligen ut ett antal priser, för att belöna elever och skolor som har gjort något särskilt för att främja medmänsklighet och bekämpa våld. 2009 vann S:t Illiansskolan i Västerås Emerichfondens fredspris.

Kategori: 
Klipp ur filmen Skolornas Fredspris
Visa alla klipp
 • Illianskolan – Skolornas Fredspris 2009 (1:16)

  År 2009 vann S:t Illiansskolan i Västerås Emerichfondens Skolornas fredspris. Ett pris för att belöna skolor som har gjort något särskilt för att främja medmänsklighet och bekämpa våld.

  Illianskolan – Skolornas Fredspris 2009
 • S:t Illians och IDA-projektet (2:55)

  S:t Illiansskolan ingår i det så kallade IDA-projektet. IDA står för Inkludering, Delaktighet och Aktivitet. Målet med arbetet inom IDA är att höja studieresultatet och göra skolan mer attraktiv.

  S:t Illians och IDA-projektet
 • Läxverkstad (1:11)

  S:t Illoansskolan har skapat en läxverkstad, dit elever kan komma för att i lugn och ro få hjälp med sina hemstudier.

  Läxverkstad
 • Emo vs Fjortis (3:05)

  Tillsammans med två andra skolor satte S:t Illiansskolan upp musikalen Emos vs. Fjortis. Eleverna fick möjlighet att skriva manus och agera, vilket stärkte deras självförtroende och självkänsla.

  Emo vs Fjortis
Dölj

Andra berättelser om Skola

Obehövd & lämnad

Bara för någon månad sen hade jag allt. En bästavän på skolan, två bästavänner utanför skolan, en pojkvän & massor bra vänner, kände mig omtyckt. Min pojkvän lämna mig min bästavän lämna mig fick alla att hata mig.

Det räcker inte

Tänk att det enda riktiga stödet jag har är en bästa vän, en psykiskt ostabil kusin och en hund, varav alla tre är enormt älskade.

Om att växa upp

Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

en muslimsk invandrare i sverige

jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd.