Mot alla som är annorlunda

Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser. Men egentligen finns det ingen som är annorlunda, i stället är vi alla det. Ingen är den andra lik. Våld föder våld. Kärlek föder kärlek. Vad är det vi vill att nästa generation ska ha för värderingar?

/ Vibacke

Liknande berättelser

Om att växa upp

Jag är född och uppvuxen på Värmdö utanför Stockholm med människor runt omkring mig som tyckt om och respekterat mig. Bra kompisar och inspirerande lärare.

en muslimsk invandrare i sverige

jag känner att folk hatar mig bara för att jag ser ut som jag gör, det värsta jag vet är då jag sitter i bussen eller i tunnelbanan jag får världens äckligaste blickar, mitt självförtroende är totalt förstörd. 

My Story 1

idag hittade den här sidan, har ett prov imorgon och håller på plugga, kult och roligt att en sån websidan finns och undrar vem sitter bakom. De är smarta människor iaf. dödstrött =? ja. På vad? på spelet.

Tillhörigheter

Fångarna tvingades att lämna ifrån sig alla sina ägodelar, bland annat väskor, glasögon, skor och leksaker. De blev även rakade. Håret såldes till tyska företag och användes vid produktion av bland annat strumpor, byxor, filtar och kuddar.